Goede voeding is belangrijk

 Zorg voor een goede voeding voor je hond en kat. 

Heel veel honden (en katten) hebben geen goed gebit. Vaak is er sprake van tandplak en ontstoken tandvlees. Dat komt dan weer doordat de hond niet altijd het juiste voer aangeboden krijgt. Maar is een hond nu een carnivoor (vleeseter) of een omnivoor (alleseter)? Om dit vast te stellen kijken we naar het gebit en naar het spijsverteringsstelsel.

Honden gebruiken hun tanden om het voedsel in kleine stukken te rijten en te kraken. Honden hebben lange, spitse en scherpe tanden en hun gebit werkt als een schaar. Hun tanden zijn veel minder geschikt om voedsel te vermalen zoals je vaak bij planteters (herbivoren) ziet . Een herkauwende hond zul je niet gauw tegenkomen.... Ze schrokken hun voedsel als brokken naar binnen. Met hun kaken kunnen ze ook flink kracht zetten als ze moeten bijten om een bot te kraken.

goede-voeding-is-belangrijk-rounded> Dierspecialist Het Natuurhuis | Gezonde voeding is belangrijk | Info artikelen >

Eten honden dan nooit plantaardig voedsel? Toch wel. Alle dieren hebben omega3 vetzuren nodig. Omega3 vindt je bijvoorbeeld in bladgroenten. Honden kunnen bladgroenten verteren, maar veel slechter dan herbivoren. Katten kunnen dit helemaal niet. Dat zijn pure vleeseters. Een hond kun je dan ook meer zien als een soort aaseter. Hij eet wat beschikbaar is. Daarom accepteert een hond het ook als zijn baasje hem een prakje voorzet dat eigenlijk voor ons mensen is bedoeld. Hij kan daarop overleven. De vraag is echter hoe lang hij daar gezond bij blijft.

Goede voeding draagt ertoe bij dat jouw hond goed in zijn vel zit. En voor zijn gezondheid is een hond afhankelijk van een goed gebit. Zorg er daarom voor dat hij de juiste voeding krijgt die ook zijn gebit in een goede conditie houdt. Nog beter is het om zijn tanden regelmatig te poetsen. Hoe je dit doet kun je in ons info-artikel lezen: Gebitsproblemen kat en hond

En natuurlijk ben je voor een goed advies altijd welkom bij Dierspecialist Het Natuurhuis

 

 
Onze katten en honden verrijken ons leven.Iedere kat en hond is uniek. Allemaal hebben ze hun eigen voedingsbehoefte passend bij hun leeftijd, levensfase, specifieke behoeften, inspanningen en en levensstijl. Royal Canin staat al sinds 1968 voor de gezondheid en welzijn van katten en honden en het bieden van de beste voedingsoplossing. Samen werken wij aan een betere wereld voor onze katten en honden.

Dierspecialist Het Natuurhuis is een Royal Canin Expert shop. Royal Canin expert shops hebben het volledige assortiment gezondheidsvoeding van Royal Canin op voorraad. Ga naar de 'Voedingswijzer voor kat en hond' van Royal Canin.